Svěží hráškový krém
Už odmala jsem polévkový typ a tenhle krém přímo
miluji!!! Svěží barva a sytá chuť, mňam. A jelikož jarní zelenina teprve roste
a čerstvý hrášek je zatím v obchodech dost drahý, tak jsem ho nahradila
hráškem mraženým. Jo a vývar používám v kostce (nemám čas dělat ten
poctivý- dobře, mám, ale jsem na to moc líná). #varimesnadnoarychle
Dobra přípravy: 25 min
Ingredience
2 lžíce olivového oleje
půlka cibule
500 g mraženého hrášku
1 kostka zeleninového bujónu
voda
smetana
bazalka
Postup
Pokrájíme cibulku a osmahneme ji v hrnci na olivovém
oleji. Přisypeme hrášek, promícháme a zalijeme horkou vodou (tak aby byla tak 2
cm nad hráškem) a přivedeme k varu. Přidáme kostku zeleninového bujónu,
snížíme teplotu a na mírném stupni vaříme (cca 20 min). Sundáme z plotny,
přidáme 5 lístků bazalky a vše rozmixujeme ponorným mixérem- záleží jen na vás,
jestli si hrášek rozmixujete dohladka nebo upřednostňujete kousky zeleniny. Nakonec
můžeme polévku zjemnit trochou smetany. Já ji ještě na talíři zdobím kapkou
olivového oleje a slunečnicovými semínky.
Skvěle se hodí jak k obědu, tak k večeři.
Zrovna hráškovou jsem měla dnes u nás na fakultě! <3
OdpovědětVymazatwww.rinakrois.com
Já bych ho mohla jíst pořád <3 !
Vymazat