Svěží hráškový krém


Už odmala jsem polévkový typ a tenhle krém přímo miluji!!! Svěží barva a sytá chuť, mňam. A jelikož jarní zelenina teprve roste a čerstvý hrášek je zatím v obchodech dost drahý, tak jsem ho nahradila hráškem mraženým. Jo a vývar používám v kostce (nemám čas dělat ten poctivý- dobře, mám, ale jsem na to moc líná). #varimesnadnoarychle  


Dobra přípravy: 25 min

Ingredience
2 lžíce olivového oleje
půlka cibule
500 g mraženého hrášku
1 kostka zeleninového bujónu
voda
smetana
bazalka

Postup
Pokrájíme cibulku a osmahneme ji v hrnci na olivovém oleji. Přisypeme hrášek, promícháme a zalijeme horkou vodou (tak aby byla tak 2 cm nad hráškem) a přivedeme k varu. Přidáme kostku zeleninového bujónu, snížíme teplotu a na mírném stupni vaříme (cca 20 min). Sundáme z plotny, přidáme 5 lístků bazalky a vše rozmixujeme ponorným mixérem- záleží jen na vás, jestli si hrášek rozmixujete dohladka nebo upřednostňujete kousky zeleniny. Nakonec můžeme polévku zjemnit trochou smetany. Já ji ještě na talíři zdobím kapkou olivového oleje a slunečnicovými semínky.  

Skvěle se hodí jak k obědu, tak k večeři.

                                                                       Také tak milujete polévky?

KOMENTÁŘE

2 komentářů:

  1. Zrovna hráškovou jsem měla dnes u nás na fakultě! <3
    www.rinakrois.com

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý váš komentář <3

https://www.facebook.com/WORLD-NEEDS-WOMEN-399467316916835