Je čas na podzimní detox!

Dny se zkracují, noci se prodlužují a k tomu ten šílený pokles teplot! Jste podrážděni, máte kruhy pod očima, našedlou pleť a o energii přes den přijdete snad ještě dřív, než dojdete do práce? Ještě aby ne, po té řadě probdělých večerů, nocí a nejúžasnějších letních grilovaček, to tělo opravdu potřebuje. Já to tedy potřebuju!
apple cinnamon flavoured water // filtered water, apples, cinnamon sticks:
source- Pinterest
A co vlastně detoxikace je?
Detoxikace je vícedenní očistná kúra, kdy se tělo zbavuje toxinů, dalších škodlivých látek, virů a bakterií. A kvůli čemu vlastně trpíme nejvíc? Na vině je kouření, pití alkoholu, nedostatek pohybu, špatná skladba jídelníčku a hlavně stres.

A teď je na čase vyhlásit válku špatné náladě a vyhnat všechny jedy z těla!

1. týden- veganská strava (vynecháme z jídelníčku maso a masné výrobky, ryby, mléčné výrobky, vajíčka, kávu, éčka a potraviny, které byly zpracovány potravinářským průmyslem, cukr a pečivo jsou zatím povoleny)

2. týden- raw strava

3. týden- půst/detox- zeleninové šťávy (první a druhý týden jsou taková příprava na samotný detox, který začíná třetí týden) Na zeleninových šťávách je dobré vydržet minimálně 3 dny, maximálně 7 dní v kuse. Během tohoto týdne se konzumují pouze zeleninové šťávy a doplňky stravy. 

4. týden- raw strava- tento týden slouží k postupnému přechodu z tekuté stravy zpátky na tuhou. Jako je důležitá postupná příprava těla na detox, stejně tak je důležitý pomalý přechod po ukončení detoxu na běžný způsob stravování.

*K očistě můžete přidat i jógu, dlouhé procházky ale i masáže.

A pokud se necítíte až na takový zásah do jídelníčku, stačí se po detoxikační období vyhnout masu, uzeným výrobkům, tučným jídlům, kávě a sladkostem. Zařaďte ovoce a zeleninu. Ze všeho nejvíc však dbejte na pitný režim! Často se stává, že lidé trpí bolestmi hlavy- to zapříčiňuje zvýšené vylučování škodlivých látek z těla, které s sebou nesou i tekutiny (vypít byste měli kolem tří litrů čisté vody nebo bylinkového čaje denně).

Začněte myslet sami na sebe a udělejte si na sebe a své tělo čas. Staráme se o partnery, děti, domácí mazlíčky a sebe odkládáme „na potom“. Pak to dopadá tak, že do sebe lijeme jednu kávu za druhou a večeříme jídlo z fastfoodu.


S láskou A. 

KOMENTÁŘE

6 komentářů:

  1. Wow, tak to tě obdivuju :) Nejsem si jistá, jestli bych na to měla vůli, každopádně se těším na výsledek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uvidíme jak budu silná =D Většinou se rychle nadchnu, chvíli vše dodržuju a pak na to kašlu =/ =D

      Vymazat
  2. Páni, to je opravdu pořádný detox :D Já osobně tyhle očisty nepodporuju, myslím, že pokud člověk jí celý rok zdravě a vyváženě, není to vůbec potřeba :)
    The Colorful Blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš samozřejmě pravdu, když člověk žije po celý rok zdravě, tak se pak nemusí trápit nějakým detoxem =) ! Ale když je třeba někdo často nemocný, není na škodu své tělo trochu pročistit, ať už od virů nebo různých léků, které devastují tělo.

      Vymazat
  3. Tak to je challenge! :D
    http://noplansnostress.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý váš komentář <3

https://www.facebook.com/WORLD-NEEDS-WOMEN-399467316916835